Wachttijden en doorverwijzingen

Onze wachttijden en informatie t.a.v. doorverwijzingen

Stepwork biedt Transgenderzorg in een decentraal netwerk van zorgverleners, die uiteindelijk de hele genderbevestigende transitie kunnen begeleiden en vormgeven.

Stepwork Transgenderzorg onderscheidt zich van andere Genderteams, omdat er psychologische hulpverlening wordt geboden gedurende alle fases van het behandeltraject (ook pre- en postoperatief) op basis van maatwerk, vergroten van levenskwaliteit en zorg voor naasten.

Stepwork is de spil in het netwerk van transgenderzorgbehandelaars en zet zich in voor een goed functionerend netwerk, waarin mensen behandeld en begeleid kunnen worden met zo min mogelijk drempels tussen de verschillende zorgverleners.

Momenteel is er een tekort aan capaciteit van zorg, met name bij de hormonale behandelingen die in ziekenhuizen worden geboden. Lees er meer over in de brief van de Kwartiermaker Transgenderzorg.

Stepwork zet zich in om de behandelcapaciteit van het netwerk verder uit te breiden, maar kan nog niet voldoende invloed uit oefenen op de capaciteit in de ziekenhuizen met wie wij een samenwerkingsverband hebben.

We raden u aan contact op te nemen met de wachtlijstbemiddeling van uw zorgverzekeraars om u te helpen aan snelle behandeling. Noemt u bij het contact met de zorgverzekeraar dat u in behandeling bent voor transgenderzorg via Stepwork.

U kunt de wachtlijstbemiddeling bereiken via uw eigen zorgverzekeraar.