Samenwerking Stepwork Transgenderzorg met VUmc en UMCG

Afspraken VUmc en Stepwork

Tussen het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van VUmc en Stepwork zijn er instroomafspraken voor bepaalde delen van de behandeling en begeleiding aan volwassenen

 

1) Diagnostiek van Stepwork wordt door VUmc in principe overgenomen. De indicatiestelling voor een genderbevestigende behandeling vindt altijd plaats binnen VUmc. Na aanmelding zijn er altijd een intake en vervolgafspraken ter indicatiestelling.

2) Hormoonbehandeling die na diagnostiek vanuit Stepwork elders is gestart, kan bij volledige overdracht van voorinformatie en zorg in aanmerking komen voor overnamedoor VUmc. Na aanmelding zijn er altijd een intake en vervolgafspraken ter beoordeling van overname.

3) Voor genderbevestigende chirurgische ingrepen kan door Stepwork worden verwezen naar VUmc. De indicatiestelling voor een genderbevestigende behandeling vindt altijd plaats binnen VUmc. Na aanmelding zijn er altijd een intake en vervolgafspraken ter indicatiestelling.

Voor alle bovenstaande situaties geldt dat personen op de reguliere wachtlijst voor toegang tot zorg van VUmc worden geplaatst

 

Afspraken UMCG en Stepwork

 Tussen het Genderteam van het UMCG en Stepwork zijn er instroomafspraken voor bepaalde delen van de behandeling en begeleiding aan volwassenen. 

1) Diagnostiek van Stepwork wordt door het UMCG in principe overgenomen. De indicatiestelling voor een genderbevestigende behandeling vindt altijd plaats binnen UMCG. Na aanmelding zijn er altijd een intake en vervolgafspraken ter indicatiestelling.

2) Hormoonbehandeling die na diagnostiek vanuit Stepwork elders is gestart, kan bij volledige overdracht van voorinformatie en zorg in aanmerking komen voor overnamedoor UMCG. Na aanmelding zijn er altijd een intake en vervolgafspraken ter beoordeling van overname.

3) Voor genderbevestigende chirurgische ingrepen kan door Stepwork worden verwezen naar UMCG. De indicatiestelling voor een genderbevestigende behandeling vindt altijd plaats binnen UMCG. Na aanmelding zijn er altijd een intake en vervolgafspraken ter indicatiestelling.

 

Voor alle bovenstaande situaties geldt dat personen op de reguliere wachtlijst voor toegang tot zorg van het Genderteam van het UMCG worden geplaatst

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *