Stepwork Transgenderzorg zoekt kinderartsen met aandacht voor genderdysforie.

Stepwork Transgenderzorg (Kind en Jeugd GGZ) zoekt niet-vrijblijvende samenwerkingsverbanden (netwerkzorg) met kinderartsen die een gemeenschappelijk beleid volgen.

Vorig jaar werd bekend dat de genderpolikliniek voor kinderen en jeugdigen van het LUMC en Curium de komende jaren geleidelijk zal worden afgebouwd.

Het VUmc loopt aan tegen grenzen van de groei, heeft nu een maximale capaciteit van 800 aanmeldingen per jaar, in het UMCG is die maximale capaciteit 100 aanmeldingen per jaar. Het MST en het MC Slotervaart leveren nu in samenwerking met het VUmc en het UMCG een deel van deze zorg te weten respectievelijk endocrinologie en chirurgie.

Stepwork Transgenderzorg heeft 400 aanmeldingen (Volwassen) per jaar. Endocrinologie en chirurgie via niet-vrijblijvende (netwerkzorg) samenwerkingsverbanden ingericht.

Binnen de Polikliniek Endocrinologie Volwassenen van Stepwork Transgenderzorg hebben enkele internisten/ endocrinologen besloten de leeftijd voor hormoonbehandeling te verlagen naar 17 jaar.

Vanwege de grote toestroom van kinderen en jeugdigen met genderdysforie bij Stepwork Transgenderzorg (Kind en Jeugd GGZ) zoeken wij uitbreiding van ons bestaande team met kinderartsen met aandacht voor genderdysforie. Specifieke kennis m.b.t. puberteitsremmers voor kinderen en hormoonbehandeling voor jeugdigen vanaf 16 jaar is zeer gewenst.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *