Stepwork Transgenderzorg en Stichting Genderzorg werken samen.

Op 1 februari 2018 zijn Stepwork Transgenderzorg BV en Stichting Genderzorg (Plastisch chirurg dr. R.C.J. Kanhai en anesthesist drs. C.J. Oostwouder) een samenwerking met elkaar aangegaan. Bij veel transgenders is dr. Kanhai geen onbekende. Hij heeft een lange staat van dienst als SRS chirurg voor zowel man > vrouw als vrouw > man urogenitale reconstructies.

Het betreft netwerkzorg of decentrale zorg. In een decentrale opzet bevinden de psycholoog, endocrinoloog en chirurg zich niet noodzakelijk onder één dak. De psycholoog neemt de indicatiestelling voor rekening. De endocrinoloog begeleidt het hormoongebruik. Patiënten gaan voor de operaties naar een chirurg.

In deze opzet verwijzen de zorgverleners naar elkaar door. Zij controleren de verwijzingen bij elkaar en controleren elkaars competenties. De medewerkers van Stepwork Transgenderzorg verrichten de ‘groen licht’ procedures t.a.v. de aanvragen voor de voor SRS operaties (genderbevestigende operaties) van dr. Kanhai.

Eventueel is een psycholoog van Stepwork Transgenderzorg pre- en postoperatief aanwezig ter ondersteuning van de patiënt. Er is ook sprake multidisciplinair overleg.

Door deze manier van werken is de zorg schaalbaarder. Een psycholoog kan bijvoorbeeld eenvoudiger doorverwijzen naar een groot aantal endocrinologen, waardoor de patiënt minder ver hoeft te reizen of kan kiezen voor een arts met minder lange wachttijden.

Alwin Man
Manager behandelbeleid Stepwork Transgenderzorg

Lucien Dijksma Rieske
Bestuurder Stepwork Groep

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *